15 november 2013
Djozz  |  Revaplan

Revaplan Zero: Betaalbare energieneutrale renovatiewoning

Vernieuwbouw* als sleutel tot een energieneutrale (starters) renovatiewoning, dat is waar het om draait bij Revaplan Zero. Dit initiatief van Revaplan (www.revaplan.nl) ontwikkelt vernieuwbouw- c.q. renovatieconcepten om zo de energierekening van een koopwoning te reduceren tot nul en deze betaalbaar te maken voor starters.

Revaplan Zero combineert fysieke dienstverlening met een online webwinkel. Het fysieke adviescentrum wordt gevestigd in een nog te renoveren modelwoning in de gemeente Beesel, die eigendom is van een Limburgse woningcoöperatie. In een huiselijke sfeer kan de consument hier vrijblijvend in gesprek gaan met een (interieur)ontwerper, een energieprofessional en een financieel adviseur. Daarbij is de Revaplan-adviseur - het eerste aanspreekpunt voor klanten - dagelijks aanwezig in de modelwoning.

Klanten krijgen een vernieuwbouwplan op maat. De benodigde materialen en diensten kunnen de klanten vervolgens bestellen in een webshop. Zij kunnen kiezen tussen een ‘doe-het-zelf pakket’ of voor uitvoering door regionale professionals.

Voor huizen die te koop worden aangeboden door woningcoöperaties, wordt een energieneutraal vernieuwbouwplan ontwikkeld dat als nieuwbouwwoning op Funda en/of JAAP wordt gepresenteerd. Op deze manier krijgen starters een duurzaam nieuwbouwalternatief aangeboden.

Gegarandeerde energiebesparing met de energiebundel

Het Revaplan Zero-concept biedt de mogelijkheid om te kiezen voor een energiebundel. Een energiebundel garandeert een bepaalde energieprestatie van de woning gedurende de duur van het contract. De kosten van de bundel komen overeen met de kosten van het energieverbruik voor de verbouwing. Neemt een klant bijvoorbeeld een energiebundel van 165 euro per maand, dan krijgt hij de garantie dat met de Revaplan Zero-woning maandelijks 165 euro wordt bespaard op energie. Klanten met een energiebundel krijgen tot 50% korting op de verbouwing. Hierdoor wordt het eenvoudiger om de energieneutrale woning te financieren. En: de klant beschikt over een moderne, nieuwe woning, terwijl hij hetzelfde betaalt als voor de verbouwing.

revaplanzero-1024x735

* Vernieuwbouw: het zodanig renoveren van een woning dat deze in kwaliteit, prijs en duurzaamheid kan concurreren met nieuwbouw.

Mede mogelijk gemaakt door energiesprong.nl.