23 oktober 2013

Nieuw Djozz-concept maakt sociale huurwoning energieneutraal

Wil jij  ook een bijdrage leveren?

Hoe transformeer je energieverslindende sociale huurwoningen tot ideale, energieneutrale starterswoningen? Dat is één van de vragen die  Djozz en haar partners momenteel volop bezighoudt.

Niet alleen in bouwtechnisch opzicht is het energieneutraal maken van een sociale huurwoning een behoorlijk klus, ook in de financiering schuilt een uitdaging. Djozz werkt daarom aan de ontwikkeling van een nieuw concept, energiespaarrekening. Een gepatenteerde renovatiemethode - met name geschikt voor sociale huurwoningen uit de jaren zestig en zeventig-, die resulteert in een vernieuwbouwwoning die geen energie verbruikt. De benodigde investering zorgt in eerste instantie nog voor een negatief saldo op de energiespaarrekening, maar na vijftien jaar laat de rekening een positief saldo zien. Kortom: dit nieuwe concept is goed voor het milieu én voor de portemonnee!.

Positieve bijkomstigheid  is dat de overheid en twee banken onlangs het nationaal energiebesparingsfonds in het leven hebben geroepen. Via dit fonds van 300 miljoen euro kunnen huiseigenaren goedkoop geld lenen om hun woning te isoleren. Zie ook: http://www.nu.nl/economie/3606111/fonds-van-300-miljoen-woningisolatie.html.

Ben jij een innovatieve ondernemer met goede ideeën die aansluiten bij het ‘energiespaarrekening’ concept? Neem dan contact met ons op via www.djozz.com.