23 juni 2014
Djozz  |  Revaplan

Persbericht: Eerste Revaplan-renovatiewinkel opent in Reuver

Naar de winkel voor een kant-en-klaar verbouwplan, waarmee uw woning ook meteen energieneutraal wordt gemaakt. Dat is geen toekomstmuziek meer, maar realiteit. Aanstaande woensdag opent Neerlands eerste renovatieformule een winkel in de gemeente Beesel, die is ondergebracht in een zogeheten ‘modelwoning’. Belangrijkste doel is jongeren laten zien welke kansen een bestaande, oudere woning kan bieden. Dit moet hen inspireren om een woning te kopen in een wijk van vóór 1980.

De renovatiewinkel is een initiatief van Revaplan, dat werd gerealiseerd in samenwerking met woningcorporatie WoonGoed 2-Duizend en Energiesprong (een innovatieprogramma van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties). De advieswinkel is ondergebracht in een modelwoning in Reuver: een gedateerde rijtjeswoning die via vernieuwbouw is omgetoverd tot een modern, eigentijds woonhuis. Vernieuwbouw betekent dat een woning volledig wordt gerenoveerd, zodat deze in kwaliteit en prijs kan concurreren met nieuwbouw. Starters zijn de primaire doelgroep van het initiatief. Patrick Leppers, directeur van Revaplan - specialist op het gebied van vernieuwbouw -  licht toe: “Een renovatieplan ontwikkelen dat minder dan 30.000 euro kost; dat was de grote uitdaging.  En voor dit bedrag moest een complete renovatie, inclusief nieuwe keuken en badkamer,  gerealiseerd kunnen worden. Zelfs de vloerbedekking en laminaat moesten inbegrepen zijn. Elke aannemer lacht je uit als je hierover begint. Het is ons echter gelukt om een renovatieplan te ontwikkelen dat binnen dit budget blijft. En dat tegelijkertijd ruimte biedt voor persoonlijke wensen en behoeften van starters.”

Zelf aan de slag

De oplossing ligt in het zelf laten uitvoeren van een deel van de activiteiten door de starters. Eenvoudige klussen - bijvoorbeeld het strippen van de woning -  kunnen zij makkelijk zelf doen. En via een Facebook-oproep zijn vast wel vrienden te vinden die willen komen helpen. “Bij ieder verbouwplan bieden wij fotorealistische visualisaties aan, waardoor iedereen weet wat de bedoeling is en hoe de woning moet worden”, legt Leppers uit. “Dat stimuleert om zelf aan de slag te gaan. En op deze manier houden we de kosten binnen de perken.”

Geld terug via ‘cashbackprogramma’

Ook de ‘Revaplan-cashbacks’ dragen ertoe bij dat de kosten niet buitensporig hoog worden. Iedere (toekomstig) woningeigenaar die kiest voor een ‘vernieuwbouwplan’ van Revaplan ontvangt een speciale ‘inspiratiedoos’. Deze doos bevat onder meer ‘cashbacks’: vouchers die (toekomstige) woningeigenaren kunnen verzilveren bij de aankoop van materialen die nodig zijn voor vernieuwbouw van hun woning “Wij hebben afspraken gemaakt met een groot aantal fabrikanten, bijvoorbeeld van keukens, tegels of verwarmingsketels” vertelt Patrick Leppers. “Kopen onze klanten een product van een fabrikant waarmee wij samenwerken, dan krijgen zij het geld retour via het Revaplan-cashback-programma. Grote voordeel van dit programma is dat de klant zelf kan bepalen waar hij de spullen koopt. Dit kan via de vakman, maar ook via de vakspeciaalzaak of zelfs via internet.”

Nieuw concept

Ook compleet nieuwe gevels en een energiedak (een dak dat energie opwekt) vallen onder het cashback-programma. Product manager Moniek Heijnen van Revaplan: “Daarnaast kan men met deze maatregelen flink besparen op de energierekening. Ik kan nog niet alles prijsgeven, maar klanten die investeren in energiebesparing kunnen straks een flinke korting krijgen op de verbouwing. Dit is de essentie van het prijswinnende RevaplanZero-concept, dat is ontwikkeld in samenwerking met onder meer Energiesprong. Meer informatie hierover volgt binnenkort.”

Opening en openingstijden

De Revaplan-renovatiewinkel en de modelwoning worden op woensdag 25 juni geopend met een speciaal netwerk- en kennisevenement rondom het thema ‘Jong koopt oud’. Tijdens deze middag staat Revaplan stil bij het fenomeen krimp en vergrijzing, maar wordt vooral ingegaan op de kansen voor jongeren die nu de woningmarkt gaan betreden en hoe zij kunnen worden geïnspireerd om een bestaande woning te kopen.

De renovatiewinkel annex modelwoning is vanaf 25 juni op afspraak te bezichtigen. Voor meer informatie en een afspraak kunt u contact opnemen met Revaplan, tel. 077-750 1601 of via www.revaplan.nl.

revaplanzero-keuken-djozz