26 juni 2014
Djozz  |  Revaplan

Persbericht: Revaplan lanceert concept voor duurzame woningrenovatie

Uw huis renoveren en tegelijkertijd de energierekening reduceren tot nul? En dat zonder grote financiële investeringen? Die mogelijkheid biedt RevaplanZero: een nieuw en uniek concept dat renovatie combineert met minimalisatie van uw energierekening. De renovatie wordt betaald via de toekomstige, gegarandeerde besparing op energie. Een baanbrekende aanpak, die met name kansen biedt voor eigenaren van standaard hoek- en tussenwoningen.

Het RevaplanZero-concept werd woensdag gelanceerd, tijdens de opening van de Revaplan-vernieuwbouwwinkel in Reuver. Deze winkel, die Revaplan realiseerde in samenwerking met woningcorporatie WoonGoed 2-Duizend en Energiesprong (een innovatieprogramma van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties), is ondergebracht in een gedateerde rijtjeswoning die via vernieuwbouw is omgetoverd tot een modern, eigentijds woonhuis. Vernieuwbouw betekent dat een woning volledig wordt gerenoveerd, zodat deze in kwaliteit en prijs kan concurreren met nieuwbouw.
Starters, de primaire doelgroep van het initiatief, kunnen in de winkel terecht voor een kant-en-klaar verbouwplan, waarmee hun woning ook meteen energieneutraal wordt gemaakt. Deze switch naar energieneutraal gebeurt aan de hand van het RevaplanZero-concept.

Duurzame energieopwekking en besparing

RevaplanZero is een ‘nul-op-de-meter concept’ bestaande uit een pakket aan maatregelen voor duurzame energieopwekking en energiebesparing. De energieconsumptie van een woning wordt tot het minimum beperkt en de energie die wordt verbruikt wordt op duurzame wijze opgewekt. Daartoe wordt bijvoorbeeld een perfect isolerende schil aangebracht, ter vervanging van de bestaande buitengevel. Een energiedak, dat is voorzien van een optimaal isolatiepakket en waarin de zonnepanelen en zonnecollector zijn geïntegreerd, is een andere optie. “Het totale pakket aan maatregelen biedt meer dan voldoende capaciteit voor het duurzaam opwekken van energie voor elke gezinssamenstelling, legt Patrick Leppers, directeur van Revaplan, uit. “Een belangrijk voordeel is ook dat de maatregelen geen verbouwwerkzaamheden vergen ín de woning; mensen leveren dus niets in aan comfort. Ook gaan reeds gedane investeringen in bijvoorbeeld een keuken of badkamer niet verloren.”
RevaplanZero biedt maatwerk: afhankelijk van hun behoeften hebben klanten de keuze uit drie verschillende installaties, Air, Roof en Hybride. “En ook in gevelaanblik zijn er verschillende opties, zodat de woningeigenaar ook daadwerkelijk de woning van zijn dromen krijgt. Een woning met een mooi uiterlijk, die tegelijkertijd garant staat voor plezierig en comfortabel wonen.”

Niet meer dan anders-principe’

Net zo vernieuwend als de renovatieaanpak is de dienstverlening van RevaplanZero. Het renoveren en energieneutraal maken van een woning is doorgaans niet goedkoop, maar met het speciale energieplan van RevaplanZero blijft de investering beperkt. De renovatie wordt namelijk grotendeels betaald met de toekomstige gegarandeerde besparing op de energierekening. “Per saldo betaalt de bewoner dus niet meer dan voorheen, terwijl hij wel in zijn droomwoning woont. Dat noemen we het ‘niet meer dan anders-principe’”, zegt Leppers.

Over Revaplan

RevaplanZero is een initiatief van Revaplan, specialist in ver(nieuw)bouw. Revaplan helpt mensen daarnaast om hun (toekomstige) woning vanuit een ander perspectief te bekijken. Dit gebeurt aan de hand van 3D-visualisaties, die een levensecht beeld geven van hoe de woning er na verbouwing uit kan zien.

Meer weten?

Meer informatie over het RevaplanZero-concept vindt u op www.revaplanzero.nl.