10 januari 2014
Djozz  |  Revaplan

Revaplan Zero: renovatie als sleutel tot energieneutrale woning

Nieuw Djozz-concept wint prijsvraag Innovatieprogramma Energiesprong

Een integrale renovatie-aanpak om de energierekening van een gedateerde rijtjeswoning te reduceren tot nul en deze betaalbaar te maken voor starters. Dat is waar het om draait bij Revaplan Zero, het nieuwste initiatief van Djozz. Via een prijsvraag van het Innovatieprogramma Energiesprong won Revaplan Zero onlangs 25.000 euro om het concept versneld in de markt te zetten.

In een tijd waarin duurzaamheid steeds meer terrein wint, komt Revaplan Zero als eerste partij met een integrale renovatieformule voor het energieneutraal maken van rijtjeswoningen uit de jaren zestig en zeventig. Bijzonder hierbij is dat de renovatie binnen vijf tot tien werkdagen kan worden gerealiseerd en de woning bewoonbaar blijft.

Daarnaast is gekeken naar oplossingen op het gebied van financiering. Een must: voor maatregelen om de woning energieneutraal te maken, is in deze tijd immers vaak geen budget. Om de huidige vicieuze cirkel te doorbreken, biedt het Revaplan Zero-concept de mogelijkheid om te kiezen voor een energieplan. Een energieplan garandeert een bepaalde energieprestatie van de woning gedurende de duur van het contract. De kosten van de bundel komen overeen met de kosten van het energieverbruik voor de verbouwing. Neemt een klant bijvoorbeeld een energieplan van 165 euro per maand, dan krijgt hij de garantie dat met de Revaplan Zero-woning maandelijks 165 euro wordt bespaard op energie. Klanten met een energieplan krijgen tot 50 procent korting op de verbouwing. Klanten hoeven dus minder hypotheek te nemen. Hierdoor wordt het eenvoudiger om de energieneutrale woning te financieren. En: de klant beschikt over een moderne, nieuwe woning, terwijl hij hetzelfde betaalt als vóór de verbouwing.

Prijs Energiesprong

Dat het Revaplan Zero-concept tot de verbeelding spreekt, bleek afgelopen maand: Revaplan Zero was één van de zes winnaars in een prijsvraag die werd uitgeschreven door Innovatieprogramma Energiesprong. Dit programma fungeert, in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), als aanjager op het gebied van duurzame energie. Energiesprong ging op zoek naar retailconcepten waarbij particulieren naar de winkel kunnen gaan en een volledige renovatie kunnen aanschaffen om hun huis energieneutraal te maken. 26 partijen dienden hun plannen in, waarvan er zes een bedrag van 25.000 euro kregen toegekend om het concept sneller van de grond te krijgen. Ook Revaplan Zero hoorde tot de winnaars. Revaplan Zero combineert een online webwinkel namelijk met fysieke dienstverlening. Het fysieke adviescentrum wordt gevestigd in een nog te renoveren modelwoning, die eigendom is van een woningcoöperatie. In een huiselijke sfeer kan de consument hier vrijblijvend in gesprek gaan met een (interieur)ontwerper, een energieprofessional en een financieel adviseur. Daarbij is de Revaplan-adviseur - het eerste aanspreekpunt voor klanten - dagelijks aanwezig in de modelwoning. Klanten krijgen hier een vernieuwbouwplan op maat. De benodigde materialen en diensten kunnen zij vervolgens bestellen in een webshop. Hierbij hebben zij de keuze tussen een ‘doe-het-zelf pakket’ of voor uitvoering door regionale professionals.

Kijk voor meer informatie over de Energiesprong-prijs en voor het juryrapport op http://energiesprong.nl/blog/djozz/