10 januari 2014

Met Revaplan heb ik voor elk pijntje een medicijntje”

Revaplan stelt zich voor!

Mensen maken een organisatie. Dat geldt ook voor Revaplan; enthousiaste, gedreven specialisten zetten zich samen in om het Revaplan-vernieuwbouwconcept succesvol in de markt te zetten In iedere editie van deze nieuwsbrief schuiven we een Revaplan-collega voor het voetlicht. Deze keer is het de beurt aan Revaplan-adviseur Esther de Bresser.

Esther de Bresser (39) startte in 2010 met haar bedrijf Woonkick styling & verkoopstyling. Sinds het voorjaar van 2013 werkt ze ook als Revaplan-adviseur. Volgens Esther biedt de Revaplan-formule een ideale oplossing voor woningen die stil zijn blijven staan in de tijd. “Maar weinig mensen worden enthousiast van schrootjes tegen de wand en groene badkamertegeltjes met bloemen.”

Waarom past de functie van Revaplan-adviseur zo goed bij jou?
“Met mijn bedrijf Woonkick help ik mensen om hun woon- en leefomgeving af te stemmen op hun persoonlijke wensen en ideeën. Daarnaast zorg ik dat woningen bij verkoop en/of verhuur op de juiste manier worden gepresenteerd door middel van verkoopstyling. Ook meubileer ik woningen en verzorg ik maatwerk op het gebied van schilderen, behangen, het leggen van vloeren, et cetera. Ik liep echter steeds aan tegen de kluswoningen, ofwel de woningen die stil zijn blijven staan in de tijd. Mensen zijn tegenwoordig erg visueel ingesteld; de eerste indruk is heel belangrijk. Ik ken maar weinig mensen die enthousiast worden van schrootjes tegen de wand en groene badkamertegeltjes met bloemen! Revaplan biedt hier een goed perspectief voor, door mooie visuals en een duidelijk uitgewerkt plan. Met de Revaplan-formule in mijn assortiment heb ik nu voor elk pijntje een medicijntje! Bovendien is het fijn om in een team te werken en met elkaar te kunnen sparren.”

Hoe ga je precies te werk bij het in de markt zetten van de Revaplan-formule?
“Klanten kunnen te allen tijde een vrijblijvende afspraak maken voor verkoopstyling. Ter plekke bekijk ik dan welke formule geschikt is. Als de Revaplan-formule in aanmerking komt, maak ik een offerte en bij akkoord starten we het proces. Daarbij overleg ik onder meer met de architect en de bouwexpert. Zij werken de visualisaties en de kostenberekening uit. Na vier tot vijf weken is alles uitgewerkt en kan de makelaar de woning opnieuw in de markt zetten.”

Je bent de eerste Revaplan-reseller in Brabant. Vormt dit een extra uitdaging?
“Absoluut, ik vind het een enorme uitdaging om Revaplan in Brabant onder de aandacht te brengen. Momenteel bezoek ik veel makelaars om de formule uit te leggen. Het verhaal wordt meestal positief ontvangen. Daarbij is het altijd leuk om de resultaten aan te halen die de afgelopen jaren in Midden-Limburg zijn behaald. Bovendien leg ik aan de makelaar uit dat ik het verhaal ook graag aan zijn klanten wil vertellen. Meer verkoopkansen voor de klant betekent immers een snellere transactie voor hem als makelaar. We werken echt samen, als partners!”

Wat vind je het leukste aan je werk als Revaplan-adviseur?

“Dat je een oplossing kunt bieden voor een betere verkoop en de koper tevens kunt inspireren. Als ik vertel over de werkwijze van Revaplan, merk ik dat mensen verrast zijn en het een heel vernieuwend concept vinden.”

Kun je iets meer vertellen over jezelf?
“Inmiddels woon ik alweer zo’n zeventien jaar in Best. Ik woon samen met mijn man Eric en onze twee kinderen Youp en Lotje. Naast mijn eigen bedrijf ben ik nog anderhalve dag werkzaam bij een doe-het-zelfzaak. Ook zet ik me in als lid van de oudervereniging op de school van mijn kinderen. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om leuke dingen te doen met mijn gezin, zoals snowboarden, shoppen of gewoon lekker een filmpje kijken.”

Wat is jouw persoonlijke motto?
“Ik denk dat het volgende, zowel persoonlijk als zakelijk, wel op mij slaat: ‘Be passionate, LOVE, dream big, be spontaneous and celebrate’.”