7 oktober 2013

Vernieuwbouwplan creëert win-winsituatie voor koper en verkoper

Homevision-makelaar Marco Hendriks
Homevision Makelaardij werkt vanaf het eerste uur samen met Revaplan. De Revaplan-formule heeft volgens makelaar Marco Hendriks een duidelijke meerwaarde, voor koper en verkoper. “Een vernieuwbouwplan helpt kopers om een woning te vinden die maximaal aansluit bij hun wensen en verwachtingen. Tegelijkertijd stimuleert het de verkoop: door een huis als vernieuwbouwwoning in de markt te zetten, wordt een nieuwe doelgroep aangesproken.”

Homevision, actief in de regio Roermond-Weert, streeft ernaar haar klanten zoveel mogelijk te ontzorgen. “Dat betekent bijvoorbeeld dat we het hele verkooptraject in eigen hand houden. Ook nemen we mensen die op zoek zijn naar een woning als het ware bij de hand”, geeft eigenaar Marco Hendriks van Homevision aan. “Daarnaast bieden we klanten extra tools om een woning te vinden of te verkopen. Vorig jaar lanceerden we bijvoorbeeld de Homevision app, waarin ons complete aanbod is verwerkt. Ook de samenwerking met Revaplan zien we als een manier om onze klanten extra van dienst te kunnen zijn.”
Hendriks zag vanaf het begin een belangrijke meerwaarde in de Revaplan-vernieuwbouwformule. “Ik merk regelmatig dat potentiële kopers het moeilijk vinden om door een woning ‘heen te kijken’. Hierdoor nemen ze vaak niet eens de moeite om een huis te bezichtigen; de woning wordt al afgeschreven op basis van de foto’s op internet. Nemen ze wel een kijkje, dan vinden ze het lastig om zich voor te stellen hoe een huis kan worden. Zelfs wanneer je hen als makelaar uitlegt wat de mogelijkheden zijn; dat ze, door het wegnemen van een bepaalde muur, bijvoorbeeld een grote leefkeuken kunnen creëren. Door de visualisaties van Revaplan kunnen mensen zich hier wel een concrete voorstelling van maken.”

Droomwoning vinden
Homevision brengt de Revaplan-formule actief onder de aandacht van de verkoper. “Maar alleen wanneer vernieuwbouw naar ons idee een meerwaarde kan hebben. De verkoper beslist dan zelf of hij al dan niet een offerte laat uitbrengen en of hij hier verder iets mee wil doen. En in sommige gevallen is een compleet vernieuwbouwplan, inclusief visuals en prijscalculaties, niet nodig, maar volstaan enkele visuals. Een woning die is opgetrokken uit gele bakstenen krijgt bijvoorbeeld een hele andere uitstraling wanneer je deze wit verft; dat kan mensen al over de streep trekken.
Hendriks merkt in de praktijk dat het opstellen van een vernieuwbouwplan, inclusief visuals, de verkoop van een woning duidelijk stimuleert. “Door een huis als vernieuwbouwwoning in de markt te zetten, breng je deze onder de aandacht van een nieuwe doelgroep: mensen die het liefst een instapklare woning willen, maar die ook openstaan voor een woning waaraan nog het nodige moet gebeuren. Alleen kunnen zij zich moeilijk voorstellen hoe een opknapper er na verbouwing uit kan zien. Eerst kochten zij daarom wellicht een instapklare woning, die niet helemaal aan hun wensen voldeed. De visuals van Revaplan stellen hen in staat om door een woning heen te kijken en helpen hen bij het vinden van hun échte droomhuis. En ook de verkoper is hierbij gebaat: door de visuals en de bijbehorende calculaties wordt de markt voor zijn woning vergroot. Hij krijgt er een complete doelgroep bij. Dat leidt doorgaans sneller tot een succesvolle verkoop dan wanneer je maar blijft zakken met de prijs.”

Win-winsituatie
Hendriks benadrukt wel dat het, om vernieuwbouwplannen te laten aanspreken en potentiële kopers over de streep te strekken, belangrijk is dat de makelaar deze goed kan presenteren en mensen weet te enthousiasmeren. “Anders blijven de visuals redelijk abstract. Een goede, overtuigende presentatie is een must, je moet als makelaar echt achter het Revaplan-concept staan. Maar voor mij heeft de formule zich absoluut bewezen; een vernieuwbouwplan creëert een win-winsituatie, voor koper en verkoper. En daar profiteren wij als makelaarskantoor natuurlijk ook van.”

Zie ook: www.revaplan.nl